Tips Buang Toksin Dalam Badan

Adakah Usus Anda Bertoksik?? 
Jom Kenali Usus kita dan ketahui bagaimana cara penjagaan usus 

     Usus kecil adalah tempat yang paling luas pencernaan terjadi, dan usus besar  bertanggung jawab untuk penyerapan air dan ekskresi bahan sisa pepejal. Ia adalah sistem pembuangan tubuh. Dalam usus ini hidup bakteria dan organisma (mikroflora usus) yang menyelesaikan pencernaan makanan. Kesihatan flora ini boleh terganggu oleh suhu, penyakit, antibiotik dan ubat rawatan lain, serta perubahan dalam diet makanan.
       Detoksifikasi adalah proses penyingkiran himpunan toksin yang terkumpul di dalam tubuh badan terutamanya di hati, kolon, ginjal, darah dan sistem limfotik.Toksin di usus besar memberikan sumbangan lebih daripada 90% daripada pelbagai masalah kesihatan, termasuk kepenatan, daya ingatan lemah, mulut berbau, retensi air, berjerawat dan penuaan awal. Akumulasi racun ini melambatkan metabolisme tubuh kita dan menyebabkan penambahan berat badan yang berlebihan.
       Mengikut kajian usus yang dilakukan oleh pakar, walaupun kita membuang air besar secara normal setiap hari, tetapi terdapat 6 hingga 10 paun najis terlonggok di dalam usus kita. Seringkali keseluruhan usus besar terlonggok dengan najis lama dan bahan kumuh yang mengeras. Ia hanya membenarkan najis yang lembik dan kecil untuk melalui saluran usus yang sempit. Akibatnya kebanyakan dari kita mempunyai masalah sembelit.
Sembelit merupakan masalah yang disebabkan kesukaran untuk membuang air besar dan najis terlonggok adalah bahan toksin yang terlekat di usus akibat daripada perkumuhan yang tidak sihat. Bahan toksin ini akan diserap oleh mukus usus dan boleh mengakibatkan pelbagai masalah kesihatan seperti kanser kolon, tekanan darah tinggi, masalah kesihatan jantung, hati, buah pinggang, kencing manis dan sebagainya. Bukan itu sahaja, ia juga boleh membawa masalah seperti kulit yang berkedut, jerawat dan sakit ketika datang haid. Justeru itu, cara paling berkesan untuk mengatasi masalah tersebut adalah menghapuskan sembelit dan menyahkan najis yang terlonggok di dalam usus.Penyahtoksinkan secara kerap untuk menyingkirkan bahan buangan dan toksin yang berbahaya ini membantu meningkatkan kesihatan dan kecergasan.

Beberapa Gejala Usus Bertoksin
• Sembelit
• Masalah kulit atau karatan Kulit
• Insomnia
• Alergi atau Sinus bermasalah
• Nafas dan badan berbau
• Kehilangan Tenaga atau keletihan
• Berat badan yang sukar diturunkan
• Sakit pada Abdomen, rektum atau dubur
• Radang Colon
• Kanser usus

Sumber Dari : Www.SeluasLautan.Com

Anda Mungkin Juga Meminati :

The World 1st Genetic Code Repair Product

Criptomonadales kaya dengan
PPARs Akitivator.Komponen aktif 
ini bertindak sebagai satu agen untuk
pengaktifan sel.Jadi ia mampu
mengaktifkan sel-sel tubuh agar ia
berfungsi secara berkesan untuk melawan
pelbagai penyakit.[Baca Lagi]


Testimoni Menarik Gamat Asli Insaan
Nama:Kon How , Umur : 74 , Lokasi : Kuala Lumpur
Penyakit : Diabetes, Artritis , Produk : Gamat Asli 
Insaan , Badan saya tidak menunjukkan sebarang
reaksi setelah saya menghabiskan 1botol gamat 
asli yang pertama.Tapi setelah saya habiskan botol
yang kedua,saya dapat melihat kesannya.
Dulu,Badan saya tidak boleh....[Baca Lagi]
[Klik untuk lihat Video Testimoni  dari Beliau]